*** Tarta budyniowa z malinami ***
Ciasto kruche
• 400 g mąki
• 50 g cukru
• 150 g masła
• 2 żółtka
• szczypta soli
Masa
• 2 budynie czekoladowe
• 100 g masła
• maliny
1. Zanieść ciasto łącząc wszystkie składniki i wstawić do lodówki na 30 minut.
2.Wyłożyć ciastem formę na tartę, nakłuć widelcem i piec w 180 st.C przez 15-20 minut, aż się zarumieni
3.Budyń ugotować wg wskazówek na opakowaniu, ale w połowie ilości mleka.
4.Po zagotowaniu dodać masło i roztrzepać, aż się rozpuści.
5.Wylać gorącą masę budyniową na spód do tarty.
6.Wyłożyć na masę maliny.
mmm... ale pysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńProsta szybka a jaka efektowna :)
OdpowiedzUsuńZa każdym razem może być inna :)
OdpowiedzUsuńTa wygląda świetnie :)
Tarty są pyszne !
OdpowiedzUsuńJa też wolę tarty niż muffinki ! :)
400 g mąki przy tej proporcji masła, to jednak trochę za dużo...
OdpowiedzUsuńmniam mniam, aż cieknie ślinka
OdpowiedzUsuń46 years old Nuclear Power Engineer Minni Fishpoole, hailing from Smith-Ennismore-Lakefield enjoys watching movies like Body of War and Sailing. Took a trip to Old Towns of Djenné and drives a Mercedes-Benz 540K Special Roadster. zobacz tutaj
OdpowiedzUsuń