piątek, 8 sierpnia 2014

Placuszki z jabłkiem

Latem nie zawsze mamy ochotę na potrawy mięsne na obiad. Często wybieramy coś lekkiego i szybkiego w przygotowaniu, aby jak najwięcej czasu prażyć się na słońcu . Oto prosty przepis na przepyszne placuszki idealnie komponujące się do warzywnych zupek :)

***Placuszki z jabłkiem *** ( porcja dla 4 osób )
  • 2,5 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka 
  • 0.5 szklanki wody gazowanej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia 
  • szczypta soli 
  • 4 jabłka

1. Jabłka obieramy ze skórki i trzemy na tarce .
2. Z wszystkich składników wykonujemy ciasto ( powinno być średnio gęste , można dodać dodatkowo trochę mąki )
3. Smażymy na patelni około 2 min z każdej strony :)

Jedz polskie jabłka


1 komentarz:

  1. Mniaaam :))
    Na pyszny obiad lub śniadanko :)

    Dziękuję za udział w akcji i zachęcam do komponowania równie udanych przepisów z jabłkami w roli głównej.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń